5. het schip

Noach, nakomeling van Seth, was ruim vijfhonderd jaar oud. Hij had drie volwassen zoons. Toch hij blaakte hij nog van de levenslust. De opvoeding van zijn drie jongens was volbracht, dus het leek we alsof zijn levenswerk klaar was. Nog meer kinderen krijgen, dat leek hem niet nodig. Hij dacht dat het beter was om een grote schuilplaats te gaan maken, voor als de wereld mocht komen te overstromen. 

Een enorm schip moest het worden van multiplex, 200 meter lang, 35 meter breed en twintig meter hoog. De ark zou drie verdiepingen krijgen met boxen en aan de zijkant een ingang. Als de boot af was, ging hij hem van binnen en van buiten bestrijken met pek. Die boxen had Noach bedoeld voor alle landdieren waar Adam de namen voor verzonnen had. Er waren dagen dat Noach aan het timmeren was en dat hij Adam vervloekte; wat veel dieren waren er! En voor al die dieren moest hij ook nog mondvoorraad aanleggen!

Toen het schip klaar was duurde het nog tientallen jaren voordat het eindelijk begon te regenen. Noach en zijn gezin en alle diersoorten waren aan boord toen het water begin te stijgen. Alles liep onder en alle mensen en dieren ging op zoek naar de hoge, droge plekken. Daartussen dreef de ark. 'Help ons!' werd er geroepen, maar de ark bleef dicht, want de ark was vol. Tenslotte was alles en iedereen verdronken, want het water was zo hoog dat er geen droogte meer was. Alleen het schip met de levende have dreef rond, zeven maanden en 17 dagen lang. Op die dag strandde de ark op de berg Ararat. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

24. de landbouwtechniek

13. de piemels

35. de ruil